ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИННІҢ ҚАЗІРГІ БІЛІМ БЕРУДЕГІ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ИДЕЯЛАРЫНЫҢ САБАҚТАСТЫҒЫ - Жəнібекова, Г. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада педагог-ағартушы Ыбырай Алтынсариннің педагогикалық идеяларының бүгінгі білім беру саласындағы сабақтастығы туралы кеңінен айтылған. Сондай-ақ, нақты əдістер мен принциптер салыстырмалы түрде тілге тиек етілген. Қазақ даласындағы бұрынғы мектептердің қазіргі мектептерден айырмашылығы мен ерекшелігі де талқыланған.
Keywords: педагогика; оқу-білім; идея; тəжірибе; ұстаз; мəселе; оқулық; ғылым; əдіс; принцип