ЖАҢАРТЫЛҒАН БІЛІМ БЕРУ МАЗМҰНЫ ЖАҒДАЙЫНДА БІЛІМ БЕРУ ҮДЕРІСІН БАСҚАРУ - Шолпанбаева, Г.А.; Сатбаева, А.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Жаңартылған білім беру мазмұны жағдайына негізделген білім беру үдерісін басқару үлгісінің қажеттілігі. «Инновациялық білім беру үдерісін басқарудың педагогикалық шарттары» аттыэксперименттік тəжірибе жұмысы М.Əуезов атындағы тірек мектептің білім беру жүйесінің инновациялық əлеуетін арттыруға, мазмұны мен құрылымын жаңартуға бағдарланған. Эксперименттік тəжірибе жұмысының мазмұны «Қазақстан-2050» – Мəңгілік Ел стратегиясының басты мақсатына қол жеткізудің іргетасы болып табылатын мемлекеттік басымдықтар мен жалпыұлттық құндылықтар ескеріле отырып құрылған, бағдарлама «Қазақстан-2050» Стратегиясының негізгі алты бағыттарына негізделген. М.Əуезов атындағы тірек мектептің білім беру жүйесінің иновациялық əлеуетін жетілдіру, мазмұны мен құрылымын жаңартуға бағдарланған бағдарлама жобасын ұсыну.
Keywords: Жаңартылған білім беру мазмұны; білім беру жүйесін басқару; оқу-тəрбие жұмысы; инновация; ұлттық құндылықтар