АҚПАРАТТЫҚ КОММУНИКАТИВТІК ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫҢ ОҚУШЫ ДЕНСАУЛЫҒЫНА ОҚУШЫ ДЕНСАУЛЫҒЫНА ӘСЕРІН ТӨМЕНДЕТУ ЖОЛДАРЫ - Нұркелді, Перизат; Аканбаев, Баглан Нурланович (My University, 2019)
Мамақалада ақпараттық коммуникативтік технологиялардың оқушы денсаулығына оқушы денсаулығына әсерін төмендету жолдары туралы қарастырылады. Білім беру саласын ақпараттандыру ақпараттық технологияларды танудың маңызды құралдарының бірі болып табылатындықтан, оларды қолдану педагогке оқушылардың жеке білім траекторияларын құру үшін қосымша мүмкіндіктер береді. Сол себепті мақалада жоғарыда көрсетілген мәселені шешудің жолдары талқыланады. В статье рассматриваются пути снижения влияния инфокоммуникационных технологий на здоровье учащихся. Поскольку информатизация сферы образования является одним из важных инструментов признания информационных технологий, их применение предоставляет педагогу дополнительные возможности для построения индивидуальных образовательных траекторий учащихся. Поэтому в статье рассматриваются пути решения вышеуказанной проблемы. The article discusses ways to reduce the impact of information and communication technologies on the health of students. Since the Informatization of education is one of the important tools for the recognition of information technologies, their application provides the teacher with additional opportunities to build individual educational trajectories of students. Therefore, the article discusses ways to solve the above problem.