ПРАКТИКАЛЫҚ САБАҚТАРДА БЕЛСЕНДІ ӘДІСТЕРДІ ҚОЛДАНУДЫҢ МАҢЫЗЫ - Абдимоминова, Д.К. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2014)
Тұлғаның оқытуда оның белсенділігі психологиялық, педагогикалық ғылымдар және білім беру тәжірибесінде өзекті мәселелердің бірі. Оқытушының міндеті тек қана бәрін түсініктіжеткізіп, көрсетіп беру ғана емес, сонымен қатар студентті ойлауға, практикалық әрекеттердің дағдысын үйрететіндігінде. Осыған орай бұл мақалада жоғарғы оқу орындарында оқытудың белсенді әдістерін қолданудың қажеттілігі қарастырылған. Белсенді оқу үрдісінде оқытушы мен білім алушының рөлі анықталып, тұлғаның оқу барысындағы белсенділігін арттыру үшін қолданылатын әдістердің қысқаша түсінігі оларды қолданудың ерекшеліктері көрсетілген. Оқу үрдісіне белсенді әдістерді қолдану жайлы ұсыныстар берілген.
Keywords: педагогикалық технологиялар; оқыту әдістемесі; енжар; белсенді және интербелсенді әдістер