М. ӘУЕЗОВТІҢ «АБАЙ ЖОЛЫ» РОМАН–ЭПОПЕЯСЫН ЖОҒАРЫ ДЕҢГЕЙЛІ ОҚУ МАҚСАТТАРЫ НЕГІЗІНДЕ ЖАСТАР ТӘРБИЕСІНЕ ЫҚПАЛ ЕТЕ ОҚЫТУ - Спанова, А.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Ұсынылған жұмыс жалпы білім беретін мектептерде «Абай жолы» роман–эпопеясын оқытудың замануи білім беруде оқу мақсаттарын жүзеге асырудың әдістемесімен тәжірибе бӛліседі. Жоғары деңгейлі мақсаттар арқылы жас өспірімдердің тәрбиесіне ықпал етуді көздейді.
Keywords: Жоғары деңгйлі оқу мақсаттары; әдебиет – тәрбие көзі; мақсатты өмір сүруге үндеу; құндылықтар негізінде оқыту; оқытудың жаңаша әдістемесі