ТРОИЦК БАСТАУЫШ МЕКТЕБІ ЖӘНЕ ҚАЗАҚ АҒАРТУШЫЛАРЫ - Әбсадық, А.А.; Арықбаева, Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Троицк орыс–қазақ бастауыш мектебі – патшалық заманда Қостанай өңірінде ашылған алғашқы оқу орны. Мақалада Троицк мектебінің ашылу тарихы, онда қызмет жасаған ұстаздар –Н. Мұнсызбаев, М. Байжиенов, Ә. Балғымбаев, А. Байтұрсынұлы туралы, мектепті Қостанайға көшіруге елеулі үлес қосқан ағартушы Ы.Алтынсариннің еңбегі, мектептің қазіргі мұрагері жайындағы деректер талданады.
Keywords: Троицк; орыс–қазақ мектебі; Қостанай; Алтынсарин; патша әкімшілігі; Григорьев