ПЕДАГОГИКАЛЫҚ КӘСІБИ ДАМУЫНДАҒЫ ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫҢ ҚОЛДАНУ ТҮРЛЕРІ МЕН МАҢЫЗДЫЛЫҒЫ - Нурпеисова, С.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Күні бүгінгі дейін білім беру ұйымынының алдына қойған ең басты мақсат, өсіп келе жатқан ұрпақты саналы, білімді, жан – жақты дамыған тұлға ретінде оқытып, тәрбиелеу ғана емес, өзгелермен тілдесе алатын, ізгілікпен ұлтжанды қасиеттер бойына сіңірген, бәсекелестікке дайын азамат етіп тәрбиелеу - заман талабы деп білемін. Және де білім ошақтарында осы күнге дейiн пайдаланып келген оқыту әдiс – тәсiлдерiне жаңартулар мен өзгерістерді еңгізіліп, сапасына қарай жұмыс жасаса деймін. Сапаға жұмыс жасау демекші, мұғалім әуелі заманнауи әдіс – тәсілдерді меңгеруі керек. Ең негiзгiсi бiлiм сапасын арттыру мақсатында оқыту процессiн оңтайландырудың қажет екендiгiн уақыт көрсетiп тұр.Сол себепті, педагогтың кәсіби дамуындағы инновациялық технологияларды дайындап, жүйесін қалпына келтіру, педагогтың кәсіби шеберлігін артырары сөзсіз. Сол себепті, оқытудың озық әдіс - тәсілдерді білім ошақтарына еңгізу мен қатар жас ұрпақтың саналы да сапалы білім алудың бірден - бір шарты болып табылады. Мақалада педагогикалық кәсіби дамуындағы инновациялық технологиялардың қолдану түрлері мен маңыздылығын өзімнің тәжірибемде қарастырылған.
Keywords: Оқу; білім; инновация; даму; әдіс – тәсілдер