ОҚУШЫЛАРДЫҢ ФУНКЦИОНАЛДЫҚ САУАТТЫЛЫҒЫН ДАМЫТУ ЖОЛДАРЫ - Жуванышева, А.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Баяндамада квест технологиясы арқылы оқушылардың оқу құзіреттілігінің деңгейін арттыру, мәтіннің ақпараттық, мағыналық және идеялық жағын түсінуді меңгертудің дамыту әдістері қарастырылған. Бұл технология PISA,ООЖБ,ҰБТ тапсырмаларын орындау кезінде практикалық қолдану мақсатында оқылғанды қабылдау, талдау, сыни тұрғыдан бағалау және түсіндіру, ақпаратты алу және түсіну қабілетіне қалай әсер етеді.
Keywords: квест технология; оқу сауаттылығы; мағыналы оқу; интерактивті білім; функционалдық сауаттылық