С. МҰРАТБЕКОВ ШЫҒАРМАЛАРЫНДАҒЫ «СОҒЫС» КОНЦЕПТІСІ - Бекбосынова, А.Х.; Қуанышбаева, Г.Ш. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Берілген мақалада С. Мұратбековтың бірнеше шығармаларына жан-жақты талдау жүргізілді. «Соғыс» концептісі күрделі ұғым екені анықталды. Автор «Соғыс» концептісін беруде көріктеуіш құралдарды ұтымды пайдаланған. Жазушы шғармаларындағы «соғыс» ұғымына қатысты «хат», «қаралы қағаз», «дұшпан», «жау» сияқты лексемалар символдық мән иеленіп, «соғыс» концептісін беретінін анықталды.
Keywords: концепт; фрейм; ассоциация; ойөріс; символ; сценарий