ТЕРРИТОРИЯНЫ КӨГАЛДАНДЫРУ– ҚОСТАНАЙ ҚАЛАСЫНДА ЭКОЛОГИЯЛЫҚ ЖАҒДАЙДЫ ЖАҚСАРТУДЫҢ БІР ЖОЛЫ - Уразымбетова, Б.Б.; Алина, А.Е. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2015)
Өсімдік жамылғысыортанықалпына келтіруші жүйе ретінде адамдардың қаладатұрудың қолайлы жағдайларын қамтамасыз етеді, ауаның газ құрамын(белгілі бір шектерде) және оның ластану деңгейін, қалалық территориялардың климаттық сипаттамасын реттейді, шу факторын төмендетеді және адамдардың эстетикалық демалыс көзі болып табылады, адам үшін зор мәні бар.
Keywords: көгалдандыру; абаттандыру; экологиялық жағдай; Қостанай қаласы; урбанизация