ШЕШЕНДІК ӨНЕРДІҢ ҚАЛЫПТАСУ ТАРИХЫ ЖӘНЕ ЕРЕКШЕЛІГІ - Иманбекова, К.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Шешендік өнер – сирек ұшырасатын қасиет. Шешендік өнер – тілге жүйрік, сөз қисынын тауып айтатын халық алдында шығып, терең ой, ұтқыр шешім, тапқыр қисынмен елді ауызына қарата алатын сөз шебері. Бұл мақалада шешендік өнердің қалыптасу мен дамуының негізгі кезеңдері қарастырылады.
Keywords: риторика; софистика; ораторлық қасиет; эллинистикалық кезен