ҚАЗАҚ КҮРЕСІНІҢ БАЛУАНДЫҚ ӨНЕРІНЕ ТАРИХИ ШОЛУ - Дарменбаев, С.М.; Сарсенбаев, О.К. (My University, 2015)
Бұл жұмыста қазақтың тарихи мен балуандық өнер . Күрес сипатына қатысты қостанай оқушыларының п ікірлерін –зерттеудің кейбір нəтижелері ұсынылды. Балалардың күреске белсенділігі – жарыстар себептер, қажеттіліктер мен мүдделер, күреске қатысу себептері, күрест ің денсаулықа əсері, сипаттайтын көрсеткіштер көрсетілген .
Keywords: казақ күрес; жарыстар; балуандық өнер; балалардың күреске белсендігі