ҚҰНДЫЛЫҚҚА НЕГІЗДЕЛГЕН ТӘРБИЕНІ ІСКЕ АСЫРУДАҒЫ ПЕДАГОГ ПЕН АТА–АНАНЫҢ ӨЗАРА ЫҚПАЛДАСТЫҒЫ - Дюсембаева, А.С.; Баймағамбетова, Д.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада құндылыққа негізделген тәрбие процесінің маңызы, оның оқушылардың тұлғалық дамуына, адамгершілік қасиеттерін қалыптастыруға әсері және педагогтар мен ата–ананың осы процестегі рөлі қарастырылады. Бала тәрбиесінде ата–аналар мен мұғалімдердің бірлескен жұмысы маңызды болып табылады, себебі олардың ынтымақтастығы баланың дұрыс бағытта дамуына ықпал етеді. Мақалада педагогика саласындағы қазіргі тәсілдер мен әдіс–тәсілдер ұсынылып, педагог пен ата–ананың ӛзара ықпалдастығын арттырудың тиімді жолдары талқыланды. Жұмыста ата–аналар мен мұғалімдердің бірлескен іс–шараларының, сонымен қатар олардың баланың құндылықтарға негізделген тәрбиесінде белсенді рөл атқаруының маңызы көрсетілген.
Keywords: құндылықтар; тәрбие; педагогика; ата–аналар; өзара ықпалдастық