ҚАШЫҚТЫҚТАН ОҚЫТУ – БІЛІМ БЕРУДІҢ ЗАМАНАУИ ФОРМАТЫ - Жургумбаева, А.А.; Қуантаева, Д.М.; Ермеков, Ғ.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Өзектілігі. Мақалада қашықтықтан оқыту ұғымы қарастырылады. Қазіргі уақытта қашықтықтан оқыту ақпараттық–коммуникациялық технологияларды қолдану арқылы студенттерді дәстүрлі оқытуға ауыстырды. Мақсат. Мақалада қашықтықтан оқыту режимінде қолданылатын құралдар мен технологиялар қарастырылған, олар барлық деңгейлерде оқытуды, зерттеуді және оқуды өзгертеді және білім беру қоғамдастығына айтарлықтай үлес қосып, мұғалімдер мен студенттердің мүмкіндіктерін кеңейтеді.
Keywords: қашықтықтан оқыту әдістері; Компьютерлік желілер; интернет–технологиялар; кейс–технология; TV–технология; желілік технологиялар; ақпараттық ресурстар