ОҚЫТУДЫҢ ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТӘЖІРИБЕСІ: ДӘСТҮРЛІ ЖӘНЕ БАЛАМА ӘДІСТЕРІ - Борамбаева, А.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Бұл жұмыстың өзектілігі мектептерде екінші немесе шет тілін оқытудың альтернативті әдістерінің шұғыл қажеттілігімен, сондай–ақ тілдерді оқыту және заманауи мамандарды қайта даярлау қажеттілігімен түсіндіріледі. Мақаланың мақсаты – қазіргі білім беру міндеттері контекстінде әртүрлі заманауи әдістемелерді қолданудың негізгі әдістері мен дағдыларын анықтау. Оқытудың жетекші әдісі бұл мәселені мақсатты, саналы және тілдік оқытудың альтернативті әдістерін қолдануды меңгеру процесі ретінде қарастыруға мүмкіндік беретін модельдеу болып табылады. Мақалада оқыту/оқыту процесінің тиімділігін айтарлықтай арттыратын тілдік дағдыларды дамытудың балама әдістері ұсынылған. Модель білім беру саласындағы педагогтардың кәсіби қызметінің жаңа жағдайларына бейімделуге бағытталған және оқытуды дамыту мен енгізуге және тәжірибеде жаңа әдістерді қолдануға бағытталған.
Keywords: Білім беру технологиясы; тілдерді оқыту; дәстүрлі; тіл; интеграция