БАСТАУЫШ СЫНЫПТА БЕЛСЕНДІ ОҚЫТУ ƏДІСТЕРІН ҚОЛДАНУДЫҢ ТИІМДІЛІГІ - Жаканова, М.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: Қоғамның өзгеруімен байланысты білім беру əдістері де білім көлемі де үнемі өзгеріп отырады. Ол білім беру заңдылықтарына байланысты өзгеріп дамып отырады. Біз ұстаздар қауымы қандай болмасын жаңалыққа құлақ түре жүретініміз айқын. Жаңа технологияларды сабақта қолданудың тиімділігін қашан да жолға қоярымыз анық. Мақсаты: Білім мазмұнының жаңаруымен қатар, оқытудың əдіс-тəсілдері мен əртүрлі құралдарын қолданудың тиімділігін арттыру Қазақстан 2030 стратегиялық бағдарламасы білім берудің ұлттық моделінің қалыптасуына үлес қосу. Қазақстанның білім беру жүйесін əлемдік білім беру кеңестігіне кіріктіру.
Keywords: Жаңартылған білім мазмұны; тілдік дағдылар; заман талабы; тыңдалым; айтылым; оқылым; жазылым