«РУХАНИ ЖАҢҒЫРУ» АЯСЫНДА СТУДЕНТТЕРГЕ РУХАНИ ТƏРБИЕ БЕРУДІҢ РӨЛІ - Абдимоминова, Д.К. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical University, 2017)
Болашақ мамандардың рухани мəдениеті олардың тарапынан игері-луі тиіс ауқымды білімдер қорынан, сол білімдерді тұрмыс-тіршілікте қолданып, пайдалану үшін қажетті ептіліктер мен дағдылардан, елін, ұлты мен отанын құрметтей білуден көрінеді. Осыған орай бұл мақалада жоғарғы оқу орындарында студенттерге рухани жаңғыру аясында рухани тəрбие берудің қажеттілігі қарастырылған. əрбиелік үдеріс пен оқу үдерісі мазмұнының біртұтастығындағы жайында, сонымен қатар рухани жаңғыру аясында студенттермен жүргізілетін бірқатар мəселелерге талқылау жасалынған. Болашақ мамандардың кəсіби біліктілігі мен рухани мəдениетінің қажеттілік рөлі айқындалған.
Keywords: рухани жаңғыру; болашаққа бағдар; ұлтжанды патриот; руханилық жəне адамгершілік