ӘБІШ КЕКІЛБАЕВ ШЫҒАРМАЛАРЫНЫҢ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ - Қайпбаева, А.; Нурсеитова, А.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2024)
Өзектілігі және мақсаты."Ә.Кекілбаев энциклопедиясы"-далалық данышпандықтың қайнарынан суарылғандығы. Ә.Кекілбаевты жас ұрпаққа қайталанбас тұлға ретінде таныту. Мақалада Әбіш Кекілбаевтың ұстанымы, шығармаларының ерекшеліктері қарастырылады.Ә.Кекілбаев туралы замандастарының пікірлері берілді.Тарихи танымдық туындыларына тоқталдық.
Keywords: әдебиет; таным; ғибрат; ділмар; рух