ЖАРАТЫЛЫСТАНУ ПӘНІНДЕ ӨЛІ ЖӘНЕ ТІРІ ТАБИҒАТТЫ ОҚЫТУДЫҢ ИНТЕГРАЦИЯЛЫҚ ТӘСІЛДЕРІ - Төрежан Ж.Т.; Султанбекова Ж.Х. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада жаратылыстану пәні аясында өлі және тірі табиғат ұғымдарын интеграциялық тұрғыда оқытудың әдістемелік негіздері қарастырылады. Интеграция оқушылардың табиғат туралы тұтас көзқарасын қалыптастыруға, экологиялық ойлау қабілетін дамытуға және пәндер арасындағы байланыстарды түсінуге мүмкіндік береді. Мақалада өлі және тірі табиғаттың өзара байланысын түсіндіру барысында пәнаралық және тәжірибелік әдістерді тиімді пайдаланудың жолдарыұсынылған.
Keywords: жаратылыстану; интеграциялық тәсіл; өлі табиғат; тірі табиғат; экологиялық тәрбие; пәнаралық байланыс