РЕДАКТОР А. БАЙТҰРСЫНҰЛЫ МЕН РЕДАКТОР С. МƏУЛЕНОВ - Оспанұлы, С.; Мырзағалиева, К.М.; Нұрсұлтанова, А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
С.Мəуленовте бір топырақта туғандықтан ба, əлде рухани көсеміміз деп көңілі аса ауғандықтан ба, немесе өзінің табиғи жаратылысынан ба, əйтеуір Ахмет Байтұрсынұлына ұқсастық көп. Ол адалдығы, халық қамын өз пайдасынан жоғары қоюшылығы, турашылдық, шындықты бетке айтуы, анау-мынауды елеп, мойымауы. Сонымен бірге аға жолын қуғандай ақындығы, журналист, көсемсөзші болуы туралы баяндалады.
Keywords: «Қазақ» газеті; «Қазақ əдебиеті» газеті; редактор; жазушы; ғалым; əдеби; мəдени