ӘЛ-ФАРАБИДІҢ ШЫҒАРМАЛАРЫНДАҒЫ РУХАНИ, ІЗГІЛІК ТУРАЛЫ ОЙЛАР - Әбілқаир, Ә.А. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Мақалада заманының ұлы данышпан-ойшылы, ғұлама, ғылымның әр саласынан күні бүгінге дейін өзінің құндылығын жоғалтпаған саралы еңбектер қалдырған Әл-Фарабидің нақыл сөздері, олардың негізгі идеялары, яғни, адамгершілік, ізгілік пен қайырымдылық мәселелері жөніндегі көзқарастары қарастырылған.
Keywords: адам; қайырымдылық; ізгілік; тәрбие