3D STUDIO MAX ОРТАСЫН ҮШ ӨЛШЕМДІ НЫСАНДАРДЫ ТОРЛЫ МОДЕЛЬДЕУ ҮШІН ҚОЛДАНУ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ - Ерсултанова, З.С.; Сатмаганбетова, Ж.З.; Жиенбаева, А.А. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical University, 2020)
Мақалада «торлы модельдеу», «торлы модель», «модификаторлар» ұғымдарының мағыналары ашылады. Editable Mesh, Editable Poly типті нысандарды модельдеу ерекшеліктері қарастырылады, сондай-ақ 3D нысандарды масштабтау құралдарын пайдалану үлгісі көрсетіледі. 3Ds Max үш өлшемді модельдеу ортасында примитивті нысанды – цилиндрді – өңдеу нəтижесінде шахмат пешкасының моделі құрылатын торлы модельдеу мысалы келтіріледі.
Keywords: 3Ds Max ортасы; торлы модельдеу; нысандар; Editable Mesh; Editable Poly