ЖАҢАРТЫЛҒАН БІЛІМ БЕРУ АЯСЫНДА САБАҚТА ОҚУШЫЛАРДЫҢ ІС-ƏРЕКЕТТЕРІН ҰЙЫМДАСТЫРУ ТƏСІЛДЕРІ, ОҚЫТУДЫҢ БЕЙІМДЕЛУ ЖҮЙЕСІ» - Жаменкенова, Назгуль Зайнуллиновна (My University, 2019)
Əр ұстаз еңбек жолында-математиканы оқып-игерудегі сапа неге жоғары емес деген сұраққа жауап іздеген болар. Себебі, қазіргі заманда ата-ана, қоғам, əкімшіліктің талабы мен сұранысы өте жоғары. Осындай сұранысқа жауап беру үшін əр ұстаз өз дəрежесінде шығар жолды іздейді. Соның ішіндегі соңғы кездегі жаңартылған білім мазмұны аясында оқушының ортаға, сыныпқа, пəнге, мұғалімдерге бейімделуінің алатын орны ерекше. Жаңартылған білім беру мазмұны аясында мұғалім үшін жаңа серпіліс, оқытудың жаңаша тəсілдерін қолдануды ауқымды кіріктіру шарт. Оқытудың бейімделу жүйесінің берері мол. Себебі, бұл жүйе, əдіс- тəсіəлдер арқылы оқушының игеру деңгейін жоғарылатуға болады, сыныптастырмен сабақтастықта жұмыс жасау түрлерін ұйымдастыру арқылы қазіргі заман сұранысы сыни ойлауға негізделген құрылымды да ескеруге жағдай бар, 7-модульдің əр қайсысын кіріктіруге де мүмкіндік зор. В своей педагогической деятельности каждый математик размышлял о качестве обучения математике, искал пути решения. Потому что, в современном мире, родители общество нуждаются в высокообразованных выпускниках. Обновленное содержание учебных программ предполагает использование новых подходов в преподавании и обучении. В своей практике я использую разные технологии и активные методы обучения. Они помогают активизировать работу учащихся в классе, в группе. Эффективные методы преподавания способствуют повышению уровня мотивации обучающихся, развивают функциональную грамотность подрастающего поколения, что является одной из задач современного образования. In an entire teaching career every teacher of Mathematics thought of teaching effectiveness in Mathematics, looked for solutions. Because society nowadays are in need of highly-qualified graduates. Updated educational programme is considered to use new approaches in teaching and learning. In my own working experience I have been using different technologies and methods of active studying. They assist to conduct the educational process more productively in classroom and group. Effective teaching methods motivate students studying the subject, develop functional fluency which is the one of the main goals of modern education.
Keywords: математика; ата-ана; қоғам; сыни ойлау; құрылым; əдістер; педагогика; родители; общество; критическое мышление; структура; методы; mathematics; parents; society; critical thinking; structure; methods; pedagogy