ЖАС ОТБАСЫНДАҒЫ АЖЫРАСУДЫҢ ПСИХОЛОГИЯЛЫҚ НЕГІЗДЕРІ - Шалгимбекова, А.Б.; Ахметбек, А.Д.; Алмат, Ж.С. (Publisher of Kostanay State Pedagogical Institute, 2018)
Бұл мақалада ажырасудың шектен тыс көбеюі, қазіргі таңда мемлекеттің, ғалымдардың тарапынан қолдауға мұқтаж жас отбасы ерекше қиындықтары туралы мәселелер қарастырылады. Психолог ғалымдардың бұл мәселені зерттей келе, отбасының ойранын шығаратын себептерін қөрсетеді.
Keywords: ажырасу; ажырасудың себептері; ерліз зайыптың арасындағы арақатынасы; қазақстандық отбасылардың заманауи мәселелері; отбасыдағы психологиялық ахуал