БІЛІМ БЕРУДЕГІ ИННОВАЦИЯЛЫҚ ҮДЕРІСТЕР - Ибраева, Г.Т.; Бүркітбаева, А.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Заман талабына сай қазіргі білім берудің негізгі мақсаты, білім алып, білік пен дағдыны,іскерлікке ақпаратты өзі іздеп таба білу, оны ұтымды пайдалану. Жаңа заман талабына сай мұғалімнің шеберлігін арттыруда бiлiм мазмұнымен оқыту технологияларының рөлі ерекше. Оқыту технологияларын талдағанда, қазiргi өркениеттi елдер тәжiрибесiнде жүзеге асырылып жатқан бiлiм берудiң жаңа моделiне–Нәтижеге бағдарланған бiлiм моделiне – сәйкес келетiн оқыту технологияларын iрiктеудi қажет етедi. Сондықтан қазіргі кезеңде оқытудың инновациялық технологияларын мектеп практикасына белсенді түрде ендіру–қоғам талабы. Қазіргі инновациялық технологиялар педагогика ғылымымен практикасының жетістіктерін, дәстүрлі тәжірибедегі құнды дүниені, әлеуметтік прогрестің жетістіктерін, қоғамдағы гуманизациямен демократия жемісін жинақтаушы қызметін атқарады. Инновациялық процестізерттеу барысында жүйенің бір жағдайдан екінші жаңа жағдайға көшуі, жаңа мазмұнды ұйымдастыру, жаңалық енгізу.
Keywords: мультимедиа; технология; педагогикалық; стратегия; эксперимент; талдау