«БІРТҰТАС ТӘРБИЕ» БАҒДАРЛАМАСЫ: БАЛАЛАРҒА ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАР НЕГІЗІНДЕ БІЛІМ БЕРУ МӘСЕЛЕСІ - Калиаскарова, И.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
«Біртұтас тәрбие бағдарламасы» – ұлттық, адами құндылықтарға негізделген. Бұл құжатта білім беру ұйымдарындағы тәрбие жұмысын толыққанды жүзеге асыру үшін білім алушылардың бойында қалыптастырылуы тиіс құндылықтар мен тәрбиенің мақсаты, міндеттері айқындалады. Жалпыадамзаттық және ұлттық құндылықтарды бойына сіңірген, әлемдік озық білімді игерген саналы азаматты тәрбиелеу мақсаты көзделеді.
Keywords: Ұлттық құндылықтар,біртұтас тәрбие; Ұлттық тәрбие – ел болашағы; жаһандану заманы; құндылықтарды дарытуға; әлеуметтік жобалар