ҚАҺАРМАНДЫҚ ЭПОСТАРДАҒЫ ƏЙЕЛ ЖƏНЕ ТҰЛПАР ОБРАЗЫ - Бекбосынова, А.Х.; Оңалбаева, К.Е. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical University, 2018)
Əйел жəне тұлпар образы – барлық қаһармандық эпосқа көрік беретін, жырды толықтырып, мəнін аша түсетін қызық та шытырман бейнелер. Мақалада қаһармандық эпостарда кездесетін əйел мен ат бейнесіне талдау жасалынып, мағынасы ашылады.
Keywords: сұлулық; нəзіктік; ақылшы; өмірлік жар; жолдас – серік; мəңгілік дос