ШЕТ ТІЛІН ОҚЫТУДЫҢ ДӘСТҮРЛІ ЕМЕС ФОРМАЛАРЫН ПАЙДАЛАНУ - Әбілмансұр, Ә.Қ. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Бұл мақалада дәстүрлі емес оқытуәдістері оқушылардың білімімен білімділік деңгейінің жақсаруына әкелетіндігі қарастырылады. Шет тілін оқытудың заманауи әдіс- тәсілдерін сипаттау және анықтама беру. Дәстүрлі емес оқыту әдістерін қолдану, сабақта танымдық іс- әрекеттің активтенуіне әкеледі. Білімді байытады, бір жүйеге келтіреді және бекітеді. Ең бастысы алған білімді практикалық жолда қолдануға ықпал етеді. Дәстүрлі емес сабақ технологияларына мәлімет берілді. Инновациялық педагогикалық технологиялары - дәстүрлі емес технологияларжаңа ақпараттық технологиялардың пайда болуына байланысты дайындалған тренингтер,оқытудың жаңа әдістері мен тәсілдеріне анықтамалар беріледі. Соның ішінде экскурсия, сұхбат сабағы, жоба, ойын, музыкалық сабақ түрлеріне тоқталдық. Қазіргі уақытта шет тілін оқытудың мәселесі бойынша оқытушы мен білім алушы арасындағы байланысты жақсарту мәселелері қарастырылған.
Keywords: дәстүрлі емес; субъект; экскурсия; эссе; пікірталас сабақ; сабақ экскурсия; сұхбат сабағы; пікірталас сабақ