ҰЛЫ ҰСТАЗ – ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН - Хасенова, М.М. (Publisher of Kostanay State Pedagogical Institute, 2018)
Ыбырай Алтынсарин - қазақтың ұстаздық-тәлімгерлік (педагогикалық) ұлағатын әлемдік деңгейге көтерген ұлы тұлға. Өзектілігі: Ыбырай Алтынсарин – ғасырлар өтсе де, заман өзгерсе де өзі өмір сүрген заманы мен өмірінде қазақ балаларына «Кел, балалар оқылық» деп жар салудан тыңбаған, сол арқылы қазақ балаларының надандық қамытын киюіне жол бермеген бірден – бір тұлға болып қала бермек. Мақсаты: Ыбырай атамыздың өміріне, шығармашылық жолына және ғылыми жетістіктеріне шолу жасау және қазіргі уақыттағы қазақ жастары үшін Ыбырай Алтынсарин қалдырған өсиетінің өзекті болып табылатындығын көрсету.
Keywords: ағартушы; өнер; білім; тәрбие; еңбек