ИНКЛЮЗИВТІ БІЛІМ БЕРУДЕГІ ОҚЫТУ МЕН ТӘРБИЕЛЕУДІҢ ИННОВАЦИЯЛЫҚ СТРАТЕГИЯЛАРЫ - Ахметбекова, А.Б.; Турганова, Д.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Инклюзивті оқыту балаларды жалпы білім беру үрдісіне толық еңгізу және әлеуметтік бейімделуге, жынысына, шығу тегіне, дініне қарамай балаларды айыратын кедергілерді жоюға ата-аналарын белсенділікке шақыруға, балалардың түзеу-педагогикалық және әлеуметтік қажеттілік-терін арнайы қолдау. Қоршаған ортаның балаларды жас ерекшеліктеріне бейімделуіне жағдай қалыптастыру.
Keywords: инклюзивті білім беру; қалыптастыру; педагогикалық-психологиялық қолдау; өз бетімен әрекет жасау