МАҒЖАН ЖҰМАБАЕВТЫҢ КЕЛЕШЕК ҰРПАҚҚА САЛҒАН ДАРА ЖОЛЫ - Тортулова, Айдана Əскербекқызы (My University, 2018)
Аннотация Мағжан Жұмабаевтың бар шығармашылығы өз халқының бақыты үшін арналған. Ерекше көңіл бөлетін жағдай ол кісінің терең ғылыми зерттеулері. Осыған орай біз өзіміздің ұлы отандасымыздың педагогигалық қызметіне ерекше мəн береміз.Оның педагогикалық мұрасы осы күні де маңыздылығымен өз құндылығын жойған жоқ. М.Жұмабаев идеяларын жоғарғы жəне орта білім беретін орындарда қазақ əдебиеті, этнопедагогика, этнопсихология сынды пəндерде оқытылып жатыр. Аннотация Все творчество Магжана Жумабаева пронизано мыслями о счастье своего народа. И особо пристального внимания заслуживают глубокие научные исследования ученого. В этой связи мы обращаем особое внимание на педагогическую деятельность нашего великого соотечественника. Его педагогическое наследие актуально и в настоящее время. Идеи М.Жумабаева изучает казахская литература, этнопедагогика, этнопсихология, как в высшей школе, так и в средних специальных учебных заведениях. Abstract All the work of Magzhan Zhumabayev is permeated with thoughts about the happiness of his people. And deep research of the scientist deserves special attention. In this regard, we pay special attention to the pedagogical activities of our great compatriot. His pedagogical heritage is still relevant. The ideas of M. Zhumabayev are studying Kazakh literature, ethnopedagogy, ethnopsychology, both in higher education and in secondary specialized educational institutions.
Keywords: М.Жұмабаев; педагогика; білім; тəрбие; тұлға; образование; воспитание; лицо; M.Zhumabaev; pedagogy; education; parenting; person