БАСТАУЫШ СЫНЫПТАРДА ЖАҢА ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫ ПАЙДАЛАНА ОТЫРЫП ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН ШЫҒАРМАЛАРЫН ОҚЫТУ - Ермекова, К.Т.; Султанова, Г.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Авторлар мақалада Қазақстан қоғамын қажырлы еңбек пен рухани байытуға шабыттандырған Ыбырай Алтынсариннің әңгімелері өміршеңдігін тілге тек етеді. Ыбырай атамыздың көркем шығармаларының тәрбиелік мәнінің зор екендігіне әсіресе, еңбекке баса назар аударғанын ашып көрсете білген. Ы.Алтынсариннің қай шығармасы болса да, баланың тіл мәдениетін көркейтуге, дамытуға әсері мол деп көрсетеді. Оның мұрасы бастауыш сыныпта тәрбие көзі деп сөз етеді.
Keywords: Ыбырай Алтынсарин; тіл мәдениеті; тәрбие көзі; рухани тәрбие