ҚАЗАҚ ТІЛІ САБАҒЫН ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАР АРҚЫЛЫ ОҚЫТУ - Шолпанбаева, Газиза Абуовна (My University, 2019)
Өзектілігі. Мақсаты. Жоғары оқу орындарының студенттеріне мемлекеттік тілді оқытып-үйретудің кəсіби бағдарлы, қатысымдық жағын күшейту, сөйтіп, оны ұлтаралық қатысым құралына айналдыру талабын қойылып отыр. Қазақ тілінің қоғамдағы қатысымдық қызметінің деңгейін көтеру үшін, оны студенттерге кəсіби бағытта оқытып - үйрету қырынан жандандыру керек. Тіл үйрету жұмысы - өте күрделі процесс. Оны меңгеру керек.Кəсіби қазақ тілін оқытуда интерактивті оқыту технологиясын қолдану арқылы өмірде болып жататын түрлі жағдаяттарды, дидактикалық талаптар тұрғысынан екшеп алған соң, тілдік жағдаят жаттығуларына айналдыра білу керек. Актуальность. Цель. Для студентов высших учебных заведений предъявлено требование усилить профессионально-ориентированную, коммуникативную сторону обучения государственному языку и превращать ее в средства межнационального общения. Для повышения уровня коммуникативной деятельности казахского языка в обществе необходимо активизировать его обучение студентов в профессиональном направлении. Работа по обучению языку-очень сложный процесс. Его надо освоить. С использованием интерактивной технологии обучения в преподавании профессионального казахского языка необходимо превратить различные ситуации, происходящие в жизни с точки зрения дидактических требований, в упражнения языковой ситуации. Relevance.Goal.Students of higher educational institutions are required to strengthen the professionally-oriented, communicative side of teaching the state language and turn it into a means of international communication. To increase the level of communicative activity of the Kazakh language in the society it is necessary to activate its training of students in the professional direction. Work on language learning is a very complex process. It must be mastered. With the use of interactive learning technology in the teaching of professional Kazakh language it is necessary to turn various situations in life from the point of view of didactic requirements into exercises of the language situation.
Keywords: Интерактивті оқыту; модульдік оқыту технологиясы; ақпараттар мен дағдылар; интерактивтік əдіс; топпен жұмыс; Интерактивное обучение; модульная технология обучения; информация и навыки; интерактивные методы; работа в группах; Interactive learning; modular learning technology; information and skills; interactive methods; group work