ҚАЗІРГІ ҰСТАЗ КЕЛБЕТІ: ОҚУШЫЛАРДЫ ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАР НЕГІЗІНДЕ ТӘРБИЕЛЕУ - Айтпаева, А.Б.; Тогусаева, А.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Автор мақалада ұлтымыздың тұнып тұрғaн асыл мұра, рухани байлығын оқыту үдерісінe енгізу арқылы рухани білімді, жеке тұлғаны қaлыптастырaмыз деп ой түйеді. Даналық дариясы оның қазақ тілі мен әдебиеті пәнінде көрініс табады деп оңтайлы тәжірибесін ортаға салады. Ұрпақ тәрбиесі – ұлт болашағы, келешек қоғам тәрбиесі деп баяндайды. Шәкірттерімді ұлттық дәстүрде, ақыл парасаты мол, елжанды етіп тәрбиелеу кезек күттірмейтін іс деп тұжырым жасайды. Қазақстандық патриотизмге тәрбиелеудегі саналы ойын ортаға салады.
Keywords: рухани; ұлттық; оңтайлы тәжірибе; тәрбие