А. СЕЙДІМБЕК ПОВЕСТЕРІНДЕГІ ДРАМАТИЗМ МӘСЕЛЕСІ - Смагулова, А.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақалада жазушы А. Сейдімбектің шығармаларындағы драматизм мәселесі жан–жақты қарастырылған. Драматизм элементтерінің, тарихи контексттің және кейіпкерлер психологиясының өзара әрекеті саралаудан өткізілген.Сондай–ақ, А.Сейдімбек шығармалары мен олардың қазақ әдебиеті дәстүріне қосқан үлесі талданды.
Keywords: повесть; драматизм; қазақ әдебиеті; дәстүр жалғастығы