ЗАМАНАУИ ЖАСТАР МƏДЕНИЕТІ ЖƏНЕ ТОЛЕРАНТТЫЛЫҚ, КЕЛІСІМ МЕН БІРЛІК ҚҰНДЫЛЫҚТАРЫ - Нурмагамбетова, Л.И.; Сағидолла, Х.У. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical University, 2018)
Мақалада заманауи жастар мəдениеті жəне толеранттылық, келісім мен бірлік құндылықтары жайында жазылған. Этносаралық қатынастар мен этникалық толеранттылық мəселесі қазіргі Қазақстанда маңызды болып саналады. Ксенофобияның көрінісі жастар арасында кеңінен байқалады, соның ішінде студенттер арасында, бұл жастардың əлеуметтануы жəне білім берудегі əлеуметтануының көрінісі. Сондықтан, мəдениет жəне білім қайраткерлері, ұлтаралық ынтымақтастық пен бірлікті сақтаудағы, ғасырлар бойы көршілес тұрып келген ұлыстардың мəдениетіне, тарихына деген сыйластықты оятуда жауапкершілік дəрежесін түсіну керек. Өйткені, Қазақстан секілді үлкен мемлекет, қазіргі заманғы өзінің бірегей мəдениеті бар ұлттардың ортақ үйі болып саналатын ең ірі көп ұлтты мемлeкеттердің бірі болып табылады.
Keywords: тəрбие; мəдениет; толеранттылық; қоғам; ұлт