ТҰЛҒАНЫ ТӘРБИЕЛЕУДЕ ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАРДЫ ПАЙДАЛАНУ - Махина, С.К.; Жүсіпбек, И.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Ұлттық құндылықтар арқылы тәрбиелеу – болашақ ұрпақты тәрбиелеу үшін маңызды үрдіс. Мақалада тұлғаны өз халқының мәдениетімен, дәстүрлерімен, тілі мен тарихы арқылы моральдық және адамгершілік құндылықтарға баулу және қоғамдық өмірге белсенді, жауапты тұлға ретінде тәрбиелеу қарастырылған.
Keywords: ұлттық бірегейлік; ұлттық сананы қалыптастыру; дәстүрлер мен әдет–ғұрыптарды сақтау; тілдің маңызы; өзін–өзі тану және өз–өзіне құрмет; отбасы тәрбиесі мен үлкендерге құрмет