ТӘРБИЕ ҚЫЗМЕТІНДЕГІ ОТБАСЫНЫҢ, МЕКТЕПТІҢ ЖӘНЕ ҚОҒАМНЫҢ ӘЛЕУМЕТТІК СЕРІКТЕСТІГІ - Молдабекова, Н.Р. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада тәрбие қызметіндегі отбасының, мектептің және қоғамның әлеуметтік серіктестігі екендігі жайында баяндалады.Отбасындағы бала тәрбиелеу жұмысы түбегейлі жүйелі түрде қадағаланып, жинакталып, заман талабына сай өзгеріп дамып отырса тәрбиенің құндылығы арта түседі. Баланы дұрыс тарбиелеу үшін, отбасы қоғаммен тығыз байланыста болу керек. Мектептің, отбасының, жалпы халықтың және мемлекеттің негізгі мақсаты, казіргі заманың талаптарына сай балаларды және жастарды тәрбиелеу, олардың өмірде өз орындарын таба білуге даярлау болып табылады.
Keywords: тәрбие; отбасы; жауапкершілік; қоғам; мораль