КЕҢЕС ҮКІМЕТІНІҢ ҰЛТ АЙМАҚТАРДЫ БАСҚАРУ ЖҮЙЕСІ - Күзембайұлы, А.; Еркін, Ә. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baityrsynuly, 2024)
Мақала КСРО-ның ұлттық республикалардағы отарлау саясатына арналған. Большевиктердің ұлттық саясаты туралы кеңестік қазақ, қазіргі орыс және шетел авторларының көзқарастары қарастырылады. КСРО басшылығының елдің шет аймақтарын мекендеген орыс емес халықтарына жүргізген саясатының империялық сипаты ашылады.
Keywords: колония; империя; саясат; ұлттық; тарих; экономика; мәдениет; езгі; ассимиляция; орыстандыру