ҚАШЫҚТЫҚТАН ОҚЫТУ КЕЗІНДЕ 8 СЫНЫПТА АЛГЕБРА САБАҚТАРЫНДА ОҚУШЫЛАРДЫҢ ӨЗІНДІК ҚЫЗМЕТІН ҰЙЫМДАСТЫРУ - Жақсылық, Е.Ж.; Фазылова, А.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзіндік қызмет – бұл мұғалімнің қатысуынсыз орындалатын жұмыс, бірақ оның тапсырмасы бойынша, бұл үшін арнайы берілген уақытта, бұл ретте оқушылар өз күш-жігерін жұмсай отырып жəне қандай да бір нысанда ақыл-ой немесе физикалық (не сол жəне басқа да бірге) əрекеттердің нəтижесін білдіре отырып, қойылған мақсаттарға саналы түрде қол жеткізуге ұмтылады. Өзіндік қызмет оқушыдан өзін-өзі танудың жеткілікті жоғары деңгейін, жауапкершілікті талап ететін, өзін-өзі жетілдіру жəне өзін-өзі тану процесі ретінде оқушыға қанағаттануды талап ететін оқу іс-əрекетінің ең жоғары түрі ретінде қарастырылады.