Ғ. МҮСІРЕПОВ «ҰЛПАН» РОМАНЫНДАҒЫ «ҚАЗАҚ БЕЙНЕСІ» КОНЦЕПТІСІ - Есіркепова, К.Қ.; Елепай, А.А.; Укенова, Т.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Бұл мақалада Ғ. Мүсіреповтің “Ұлпан” романындағы “Қазақ бейнесі” концептілік жүйесі талданды. Концепт ұғымы мен концептілік жүйе құрылымы, бірліктері туралы теориялық мәліметтерді пайдалана отырып, жазушының романы тіліндегі концептуалдық талдау жүргізілді. Концептуалдық талдау барысында автордың “Қазақ бейнесі” туралы өзіндік көзқарасы: фрейм, ойсурет, сценарий, стереотип, схема бірліктері арқылы жүйеленді.
Keywords: концепт; ассоциация; символ; концептуалды бірліктер; таным; дүниетаным