РОБОТТЫҢ СЫЗЫҚ БОЙЫМЕН ҚОЗҒАЛЫСЫНЫҢ «ТОЛҚЫН» АЛГОРИТМІ - Даулетбаева, Г.Б.; Қостанай, Е.; Даулетбаева, А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2024)
Бұл мақалада роботтың сызық бойымен қозғалысын басқаруға арналған «Толқын» алгоритмі талқыланады. Алгоритм роботтың тегіс және басқарылатын қозғалысын қамтамасыз ететін синус функциясын пайдалануға негізделген. Алгоритмнің негізгі жұмыс принципі сипатталған, сонымен қатар оны жүзеге асыруға арналған бағдарламалардың мысалдары келтірілген.
Keywords: робототехника; «Толқын»; алгоритм; сызық бойымен қозғалыс; роботты басқару