ЖАС ҰРПАҚТЫ ҦЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАР АРҚЫЛЫ ТӘРБИЕЛЕУ - Шагатаева, С.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Қазіргі білім беру жүйесі тек академиялық білім берумен ғана шектелмей, балалар мен жастарды тәрбиелеу мәселесіне де ерекше көңіл бӛледі. Тәрбиенің негізгі мақсаты – жан–жақты дамыған, рухани бай, адамгершілік құндылықтарды бойына сіңірген тұлға қалыптастыру. Бұл мақалада білім беру жүйесіндегі тәрбиенің құндылықтары, олардың тәжірибеде жүзеге асу жолдары, кездесетін мәселелер мен оларды шешу жолдары қарастырылады.
Keywords: отбасы; қоғам; тұлға; тәрбие; білім; мектеп; процесс; жетістіктер