ҚАЗАҚ ТІЛІ САБАҚТАРЫНДА ОҚУШЫЛАРДЫ РУХАНИ–АДАМГЕРШІЛІККЕ ТӘРБИЕЛЕУ АРҚЫЛЫ ОҚЫТУ - Есмагамбетова, Г.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Оқушылардың рухани–адамгершілік дамуы мен тәрбиесі қазіргі білім берудің негізгі міндеті болып табылады. Қазақ тілі мен әдебиеті пәні баланың рухани–адамгершілік тұлғасын қалыптас-тыру үшін тәрбиелік мәнге ие. Мұғалімнің міндеті–оқушылардың бойында рухани–адамгершілік қасиеттерді қалыптастыру, патриотизмге тәрбиелеу, танымдық белсенділікті дамыту.
Keywords: педагог; рухани–адамгершілік дамыту және тәрбиелеу; замануи білім; қазақ тілі сабағы; жас ұрпақ