ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН – БАЛАЛАР ӘДЕБИЕТІНІҢ НЕГІЗІН ҚАЛАУШЫ - Ташетова, Ж.Х. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Мақалада ұлағатты ұстаз, кемеңгер жазушы Ыбырай Алтынсариннің 1879 жылы Орынбор қаласында «Қазақ хрестоматиясы» оқулығын орыс әрпімен қазақ тілінде бастырып шығарғаны және қаламгер ретінде танымдық, тәрбиелік мәні зор, көркемдігі жоғары көптеген өлең, әңгіме, мысалдар жазып, кереметтей оқулық құрастырғаны айтылады.
Keywords: ағартушы – ұстаз; хрестоматия; шығармашылық қызмет; мол мұра