ИМЭО-НЫ ҚОЛДАНУДЫҢ ТЕОРИЯЛЫҚ НЕГІЗДЕРІ - Қайдарова, Н.Т.; Ерсултанова, З.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Қазіргі заман – ғылым жəне ақпараттық технологиялардың дамып жатқан заманы. Уақыт өткен сайын ақпараттың таралуы мен қолданылуы əрдайым өзгеріп, жаңара түсуде. Кейінгі кезде ақпараттар көлемінің артуы мен компьютерлік технологиялардың жылдам дамуына байланысты компьютерлік технологиялармен оқыту да белсенді түрде дамып келеді. Ақпараттық-коммуникациялық технологиялар электронды есептеуіш техникасымен жұмыс істеуге, оқу барысында компьютерді пайдалануға, электронды оқулықтарды модельдеуге, интерактивті құралдарды қолдануға, интернетте жұмыс істеуге, компьютерлік оқыту бағдарламаларына негізделеді.