ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИННІҢ ӨМІР ЖОЛЫ ЖƏНЕ ЕҢБЕКТЕРІНІҢ ТƏРБИЕЛІК МƏНІ - Молдахметова, Н.А.; Молдахметова, А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Қазақтың аса көрнекті ағартушы-педагогы, жазушы, этнограф, фольклоршы, қоғам қайраткері – Ыбырай Алтынсарин қазақтың ағартушылық тарихында жəне ұлттық мектебінің қалыптасуында терең із қалдырған мəңгілік өшпес мұра.
Keywords: Қазақтың аса көрнекті ағартушы; педагогы; жазушы; этнограф; фольклоршы; қоғам қайраткері