КОМПЛЕКСОНОМЕТРИЯНЫҢ СУЛЬФАТ АНИОНЫН АНЫҚТАУДА ҚОЛДАНЫЛУЫ - Жұмағалиева, Б.М.; Срайыл, Г.І. (My University, 2019)
Аннотация Мақалада республикалық олимпиадалық эксперименттік турдың «Сульфат ионын ком- плексонометрлік əдіспен анықтау» тақырыбының орындалу жолы ұсынылған. Қосымша берілетін теориялық сұрақтарға жауаптары жəне есептеу жолдары берілген. Ұсынылған əдістеменің мұғалімдерге де, оқушыларға да қажеттілігі болуы мүмкін. Abstract The article describes with the method of performing Republican Olympiad tasks on the experimental round on the topic: «Complexometric determination of sulfate ions in solution». Answers to additional theoretical questions and calculations are offered on this topic. The proposed methodological development can be useful for both teachers and students.
Complexometric determination of sulfate anions
Keywords: олимпиада; комплексонометрия; индикатор; стехиометрия; olympiad; complexometry; indicator; stoichiometry