ПЕДАГОГТАРДЫҢ КӘСІБИ ДАМУЫНДАҒЫ ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫҢ МАҢЫЗЫ - Ахметова, Н.Е.; Жанбыршина, А.С.; Турсынова, Е.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Бұл мақалада педагогтардың кәсіби дамуындағы инновациялық технологиялар мәселесі қарастырылады. Оқу үрдісінде озық технологияларды қолданудың әдістеріне негізделеді. Озық технология - басты нысан ретінде қарастырылады. Мақалада ғылыми-техникалық ақпаратты дәстүрлі әдістер мен интернетті пайдалана отырып, іздей білу тақырыбы қозғалады. Мақалада оқу үрдісіне ақпараттық технологияларды енгізу мәселелері ашылады. Қорытындылай келе, ғылым мен білімдегі инновация – бұл жаңа өнертабыстар мен инновациялық оқыту әдістерін қолдану қажеттілігі туралы айтылады. Мақалада жобалық оқыту технологиясы негізгі қадамдары қарастырылған. АКТ-ны оқу үрдісінде пайдалану – оқу мотивациясын арттырудың бір жолы екендігі дәлелденді.
Keywords: Инновация; технология; әдістер; интерактивті әдістер; цифрландыру