ДЕРЕКТЕРДІ ІЗДЕУ МЕН ВИЗУАЛИЗАЦИЯ ЖАСАУДЫҢ МОДЕЛЬДЕРІ МЕН ӘДІСТЕРІ - Муқанова, М.А.; Крак, Ю. В. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Машиналық оқуда визуалды-аналитикалық жүйені пайдалану адамның интеграциясы және оның зияткерлік мүмкіндіктерін құрылыс модельдерінде пайдалану негізі болып табылады. Ақпараттық процессор және шешім қабылдау тетігі ретінде үлгіні құру үшін жұмыс процесі адамға және машинаға бағытталған болып бөлінеді. Модельдер машина немесе адам бола алатын соңғы пайдаланушының негізінде жасалады.
Keywords: визуалды аналитика; классификация; ақыл-ой моделі; формальды модель; өлшемді төмендету; ақпаратты визуализация